REVIEW: Unmatched

REVIEW: Unmatched

REVIEW: Unmatched

REVIEW: Unmatched

Geplaatst op 8-6-2022 door Seppe
Leeftijd: Vanaf 9 jaar
Aantal Spelers: 2 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 30 min
Uitgever: White Goblin Games

Gebaseerd op een twee speler spel van Star Wars is Unmatched HET spel dat verschillende franchises met elkaar verbindt. Wil jij Bruce Lee laten vechten met dino's uit Jurassic Park, die het dan volgende keer weer opnemen tegen Sherlock Holmes of enkele superhelden uit het universum van Marvel? Sinds kort kan het ook in het Nederlands.
In Unmatched speel je kaarten waarmee je je karakter beweegt en waarmee je kan vechten. De helden uit de eerste Nederlandse Unmatched doos zijn Alice, Simbad, Koning Arthur en Medusa. Hoewel het misschien ook niet de meest spannende karakters zijn is het de asymmetrie die het spel leuk maakt. Elk karakter speelt volledig anders. Medusa heeft enkele harpies als hulpjes, terwijl Koning Arthur een grote hulp heeft aan Merlijn die bijna even sterk is,...

Een korte regelboek, goed spelmateriaal, bekende personages en fantastisch mooie kaarten zorgen ervoor dat Unmatched zijn pluimen verdiend. Wat je wel moet weten voor je deze aanschaft is dat je echt 100 procent tegen elkaar speelt.
Unmatched kent geen genade. Hoewel het spel vlot speelt en de karakters volledig verschillend zijn wordt hij toch snel repetitief. Het leuke zit hem ook in het ontdekken van nieuwe karakters met hun eigen kracht. Verzamelen is misschien wel een deel van het spel, en dat doet ons toch licht nadenken of dat nu net de bedoeling hoort te zijn van een bordspel.

✰ Onze punten: 7/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!