REVIEW: Nemesis

REVIEW: Nemesis

REVIEW: Nemesis

REVIEW: Nemesis

Geplaatst op 10-3-2023 door
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Aantal spelers: 1 tot 5 spelers
Speeltijd: 90 min 
Uitgeverij: Awaken Realms
Designer: Adam Kwapinski

In Nemesis word je wakker in een neergestort ruimteschip op een onbekende planeet. 
Je probeert met je teamgenoten het schip te onderzoeken, je koers te wijzigen naar aarde en de motoren terug op gang te krijgen. Al snel zal blijken dat je niet alleen bent en het schip overspoeld wordt door aliens. 
In Nemesis gebruik je acties om door het schip te bewegen, kamers te gebruiken, zoeken naar items of gewoonweg om te vechten tegen aliens. Aliens zijn meestal enorm sterk en er zijn heel wat meer manieren om het spel te verliezen dan te winnen. Als dat nog niet genoeg is, heeft iedereen zijn eigen doelen waarmee je op momenten andere spelers probeert dwars te zitten.

Nemesis is zeker geen gemakkelijk spel en er zijn heel wat kleine details en regeltjes waar je rekening mee moet houden. Anderzijds haal je echt voldoening uit de survival en kom je tot steeds nieuwe inzichten om zo goed mogelijk te overleven.
Nemesis is zeker niet goedkoop maar de doos zit bomvol speelmateriaal, waaronder een hele collectie alien miniaturen. Bovendien is het spel het meest thematische spel in onze collectie en laten we daar nu net zo van houden.


Onze punten: 8,5/10
 

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!