REVIEW: Tidal Blades: Heroes of the Reef

REVIEW: Tidal Blades: Heroes of the Reef

REVIEW: Tidal Blades: Heroes of the Reef

REVIEW: Tidal Blades: Heroes of the Reef

Geplaatst op 10-3-2023 door
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 30 min
Uitgeverij: Skybound Games
Designer: Tim Eisner en Ben Eisner


In Tidal Blades: Heroes Of The Reef neem je deel aan een toernooi dat plaatsvindt op verschillende eilanden. Je probeert goederen te verzamelen om sterker te worden, je skills bij te schaven, opdrachten te voltooien en als de nood hoog is een gevecht aan te gaan met een monster.
Je zet je pion op een eiland en meestal speel je een opdrachtkaart, aangezien deze punten opleveren. Symbolen op kaarten probeer je te matchen met enkele dobbelstenen die je tijdens elke opdracht mag rollen. Dobbelstenen worden elke ronde vervangen door meer specifieke dobbelstenen zodat je de strijd steeds aangaat met betere kansen op succes.


Tidal Blades ziet er om te beginnen enorm goed uit. Enkel de verschillende borden maken het spel misschien net te groot op tafel.
Tidal Blades kan in het begin overweldigend overkomen. Echter, rekening houdende met enkele kleine regeltjes, is het spel snel aangeleerd. Tidal Blades is een fijne worker placer die komt met handen vol dobbelstenen. En hoewel dobbelstenen een geluksfactor met zich meedragen, geeft het upgraden en bemachtigen van een sterkere dobbelsteen een euforisch gevoel dat je elke ronde weer zin doet krijgen in een volgend gevecht of opdracht.  


Onze punten: 7,5/10

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!