REVIEW: The Siege of Runedar

REVIEW: The Siege of Runedar

REVIEW: The Siege of Runedar

REVIEW: The Siege of Runedar

Geplaatst op 26-2-2023 door Everspel

 

Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Aantal spelers: 1 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 60 min
Uitgever: Ludonova
Designer: Reiner Knizia

Reiner Knizia, bekend van o.a. De Zoektocht Naar El Dorado en Andrew Bosley, tekenaar van Everdell. Wat een droomteam had moeten zijn, zorgt twee jaar na release toch voor heel wat gemengde reacties op BoardGameGeek. Aan welke kant staan wij? 

In The Siege of Runedar speel je dwergen die hun kasteel proberen te verdedigen tegen een horde orken. Je probeert een tunnel te graven om weg te komen van het slagveld, want dat is ook de enige manier van winnen. Ondertussen maak je gereedschap, verdedig je het kasteel en ga je de strijd aan met orken, trollen en goblins. 
Dit allemaal doe je door deck builder gewijs kaarten te spelen die acties geven. Het gereedschap zijn ook meteen upgrades voor dezelfde kaarten. Je behoudt je deck maar er komt een nieuwe kaart in, en een oude uit. Een leuke twist op het klassiek deck builden. Voor de rest voelt het spel aan zoals het zichzelf beschrijft, namelijk samen een kasteel verdedigen. Niets dat we nog nooit gezien hebben, maar ook niets dat het stof zou laten verzamelen in de kast. 

Hoewel The Siege of Runedar geen al te vernieuwend spel is, zit de charme in kleine dingen. Het upgraden van kaarten in plaats van het bouwen van een deck, de speeldoos die het kasteel voorstelt inclusief torens, duidelijke symbolen en speelstukken,... The Siege of Runedar is duidelijk niet voor iedereen maar het is een solide co-op die het gevoel van een tower defence ook perfect weet te volbrengen.    

Onze punten: 7/10

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!