REVIEW: The Search for Planet X

REVIEW: The Search for Planet X

REVIEW: The Search for Planet X

REVIEW: The Search for Planet X

Geplaatst op 22-6-2022 door Seppe
Leeftijd: Vanaf 13 jaar
Aantal Spelers: 1 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 60 min
Uitgever: Renegade Game Studios

Er is ontdekt dat er een verborgen planeet bestaat.
In The Search For Planet X ga je deze zoeken door logisch te redeneren, de nodige tips te krijgen en de kennis van je medespelers zo goed mogelijk proberen te benutten.
Elke ronde krijg je enkele mogelijkheden op een app, die trouwens enorm goed werkt. Je krijgt tips die je kan invullen op een blaadje. Elke ronde streep je steeds meer af en krijg je meer tips waardoor Planeet X steeds dichter in het vizier komt. Hoe specifieker de info die je vraagt, hoe meer tijd het kost en hoe meer beurten je zal moet wachten om terug op zoek te gaan.
Een aantal keer doorheen het spel kan je fiches neerleggen met jouw bedenkingen. Deze worden enkele ronden later pas omgedraaid. Daardoor is het raden naar wat de andere spelers weten of denken te weten, zodat jij als snelste toch die planeet X kan vinden!
Hoewel je bij het revealen van deze fiches iedereen helpt krijg je bij een juist antwoord enkele punten. Wie de meeste punten heeft, wint het spel. Dit is niet noodzakelijk degene die planeet X heeft gevonden, hoewel het niet makkelijk wordt om deze speler voorbij te steken.

The Search For Planet X is een spel met een origineel mechanisme. Ook de app kan niet beter. Dit spel voelt aan als een soort space sudoku, en dat bedoelen we uiterst positief.
Zin in een uitdagende en originele puzzel? Dan is The Search For Planet X het perfecte spel!

✰ Onze punten: 8,5/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!