REVIEW: Tea for Two

REVIEW: Tea for Two

REVIEW: Tea for Two

REVIEW: Tea for Two

Geplaatst op 18-1-2023 door
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Aantal Spelers: 2 spelers
Speeltijd: ± 20 min
Uitgever: Space Cowboys

Ga als Alice of de hartenkoningin de strijd aan. Rekruteer nieuwe helden, verzamel taart en magische zandlopers of wordt de beste in thee zetten. Elke beurt draaien beide spelers een kaart om. De kaart met de hoogste waarde mag een actie uitvoeren. Zijn de waarden van de kaarten gelijk? De speler met de roze flamingo krijgt altijd het voordeel.
Een actie is meestal het verzamelen van taart (geld), het verzamelen van zandlopers (een extra manier om punten te scoren), de flamingo nemen of het verwijderen van een kaart van jezelf of je tegenstander om extra punten te scoren. Wil je geen actie doen? Dan kan je een kaart kopen en toevoegen aan je deck. Tea For 2 is als het ware een mini deck builder.

Bij dit spel moesten we spontaan denken aan Love Letter. Voeg er dan wel nog een klein bordje en extra fiches aan toe. Het thema is leuk, het ziet er goed uit en het speelt echt heel vlot.
Enkel de geluksfactor van samen een kaart open te draaien doet ons toch wel wat op de rem staan. Het onvoorspelbare is enerzijds best wel leuk, maar anderzijds gaat het tactische aspect hierdoor wel verloren. Tea For 2 is het ideale familiespel om snel tussendoor te spelen. En hoewel je enkele keuzes hebt, hoef je in eerste instantie niet te veel na te denken. Of dat een voordeel of een nadeel is, moet je zelf maar uitmaken.

✰ Onze punten: 6,5/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!