REVIEW: Overboss

REVIEW: Overboss

REVIEW: Overboss

REVIEW: Overboss

Geplaatst op 20-4-2022 door

Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Aantal Spelers: 1 tot 5 spelers
Speeltijd: ± 20 min
Uitgever: Brotherwise Games

In Overboss komen boss monsters uit hun dungeon gekropen en proberen ze de bovenwereld over te nemen.
Je speelt zelf als een boss monster en probeert deze nieuwe wereld met monsters zo goed mogelijk op te bouwen! Elke ronde worden er enkele tegels genomen via een draft systeem die elk een monster (in het spel heten deze monsters mini bossen), portaal of kristal met zich meebrengen. 
Elke verschillende tegel en monster geven verschillende manieren van scoren. Zo scoren bijvoorbeeld moerassen punten naast andere moerassen of scoort een bos gewoonweg punten per bos tegel. Hou je dus maar klaar om te puzzelen in Overboss, want dit zijn nog maar enkele voorbeelden van een hele doos vol kleine en grote tegels!

De basis van dit spel is simpel, het zijn echter de variaties die Overboss onderscheiden van gelijkaardige spellen.
Zo kan je spelen met basistegels, maar ook met tegels die atypischer scoren. Je hebt een module waarin iedereen een Overboss krijgt met een eigen kracht, en er zijn kaarten die bij het leggen van een bepaald patroon je bij andere spelers tegels laat verwijderen, wisselen, … .
Overboss vond het warm water niet terug uit, maar het is een puzzel met een hele hoop variatie, een leuk thema en het is tot in de puntjes uitgewerkt… Bovendien is Overboss, op de modules na, taalonafhankelijk en geschikt voor mensen met kleurenblindheid.
Een plezierig spel voor de hardcore gamer, maar eveneens voor het ganse gezin. Wat wilt een mens nog meer? 

✰ Onze punten: 8/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!