REVIEW: New York Zoo

REVIEW: New York Zoo

REVIEW: New York Zoo

REVIEW: New York Zoo

Geplaatst op 18-1-2023 door
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Aantal Spelers: 1 tot 5 spelers
Speeltijd: ± 45 min
Uitgever: White Goblin Games

In New York Zoo bouw je een dierentuin.
Het doel van het spel is simpel. Degene die eerst zijn dierentuin vol bouwt wint. Dit gebeurt door het leggen van verschillende tegels. Voor je een tegel kan leggen moet je er echter wel meteen een dier op kunnen zetten.
Dat zijn dan ook meteen de twee enige acties in het spel: dieren zetten of tegels leggen.
Deze acties worden genomen aan de hand van een track met een olifant. Deze olifant mag je een tot vier vakjes vooruit zetten. Zo kan je een actie kiezen maar kies je tegelijk ook welke acties mogelijk zijn voor de volgende speler.
Door de pion vooruit te zetten kan het ook zijn dat sommige dieren zich voortplanten. Dit voortplanten is natuurlijk zeer handig om je dierenkooien sneller vol te krijgen.
Zodra een van je dierenkooien vol zit mag je een attractie tegel nemen. Deze tegels zijn handig om je dierentuin snel vol te kunnen bouwen!

New York Zoo is een goed voorbeeld van een simpel spelletje met toch heel wat tactiek. Er zijn genoeg tactische keuzes om alles tot op het einde spannend te houden.
Het juiste aantal dieren en kooien op het juiste moment kan je heel wat combo’s geven tijdens het voortplanten van de dieren. Het tactisch kiezen uit de acties en hierbij ook acties uitsluiten van je tegenstander(s) is een interessante kijk op interactie in een spel. Al is het spel niet super vernieuwend maken deze kleine dingen het toch verschillend genoeg van andere bestaande tegel legspellen. Bij New York Zoo draait het niet alleen om het tegel leggen en is puzzelen niet de hoofdzaak.
Vergezeld van een doosje vol met houten dieren meeples maakt New York Zoo tot een uitermate goed familiespel.

✰ Onze punten: 8/10

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!