REVIEW: Meadow

REVIEW: Meadow

REVIEW: Meadow

REVIEW: Meadow

Geplaatst op 23-3-2022 door Seppe
Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Aantal Spelers: 1 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 75 min
Uitgever: Rebel

Met spellen als Everdell en Wingspan maakt het thema fauna en flora steeds meer deel uit van de bordspellen wereld. Een opvallende gelijke is Meadow.
In Meadow maak je een wandeling door de ongerepte natuur. Je nieuwsgierigheid is groot en je probeert zo veel mogelijk dieren en planten te ontdekken, maar eveneens hun groeiproces te leren. Je neemt elke ronde enkele mooi geïllustreerde kaarten van het hoofdbord. Je begint met een soort grond, gaat verder met een insect of plant, dan een vogel enzoverder. Hoe verder je geraakt, hoe meer punten je scoort. Maar pas op! Om kaarten uit te breiden, worden deze ondergestopt waardoor je grondstoffen verliest voor die ene grote kaart die je al het hele spel in het oog hebt. 


Meadow is een puzzel voor jong en oud. Een pluspunt aan dit spel is de overeenkomst met de realiteit. Je leert dingen bij door het te spelen.
Meadow speelt gemakkelijk, het puzzel element is duidelijk aanwezig, maar naar onze mening duurt het net een ronde te lang. Je doet steeds hetzelfde, wat zeker geen kritiek is, maar na een tijdje gaat het toch lichtelijk vervelen. Al heb je natuurlijk wel nog die mooi geïllustreerde kaarten waar je uren naar kan blijven kijken. 

✰ Onze punten: 7/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!