REVIEW: Honey Buzz

REVIEW: Honey Buzz

REVIEW: Honey Buzz

REVIEW: Honey Buzz

Geplaatst op 2-3-2022 door Seppe

Leeftijd: Vanaf 10 jaar
Aantal Spelers: 1 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 60 min
Uitgever: Happy Meeple Games

In Honey Buzz bouw je een bijenkorf uit, verzamel je nectar en produceer je verschillende soorten honing. Dit allemaal om de bosdieren honing te verkopen, de koningin tevreden te houden en gewoonweg om te eindigen met de meeste munten.
Honey Buzz is een worker placement -en tegel leg spel met simpele acties, een hele hoop tactische keuzes en een origineel thema. Bovendien ziet dit spel er enorm goed uit. Van meeples in de vorm van bijen (ook wel beeples genoemd) tot verschillende soorten honing in een rubberachtige structuur.

Happy Meeple Games bestaat nog niet zo heel lang, maar met Honey Buzz brengen ze een klepper van formaat uit! Het gevaar van zo’n mooi weergegeven spel uit te brengen is dat het hoge verwachtingen met zich meebrengt, zeg maar buzz …
In dit geval maakt het echter zijn verwachtingen meer dan waard. Het is snel uitgelegd, de acties zijn vanaf ronde één zeer duidelijk, het speelt enorm vlot en het kan ook eens deugd doen om bij bijna elke actie goed beloond te worden.
Een klein minpunt is dat Honey Buzz even duurt om op te zetten, maar het heeft wel een handige inlay die hierbij dan ook weer helpt!
 

✰  Onze punten: 8/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!