REVIEW: Betrayal at House on the Hill

REVIEW: Betrayal at House on the Hill

REVIEW: Betrayal at House on the Hill

REVIEW: Betrayal at House on the Hill

Geplaatst op 18-1-2023 door
Leeftijd: Vanaf 12 jaar
Aantal Spelers: 3 tot 6 spelers
Speeltijd: ± 60 min
Uitgever: Avalon Hill Games

In Betrayal At House On The Hill ga je met een groepje een verlaten huis binnen. Je ontdekt verborgen kamers en onderzoekt paranormale gebeurtenissen.
Als je stapt draai je een tegel om. Deze geeft je meestal één van drie mogelijkheden. Een item, een gebeurtenis of een omen (een item dat te maken heeft met de lugubere gebeurtenissen in het huis). Nadat je een omen gevonden hebt gaat de omen meter met één omhoog. Daarna rol je alle dobbelstenen. Is de rol gelijk of lager dan de omen meter trigger je het einde van het spel. Een boek beslist dan wie er een verrader is. Je wordt dus een verrader zonder dat je wist dat je er één was. Dit is dan ook hetgeen dat Betrayal zo spannend maakt. Je start allemaal samen, maar het einddoel is steeds anders met één speler die zichzelf zal moeten redden.

Je legt dit spel op tafel en je kan letterlijk beginnen spelen. Je stapt, draait een tegel om en voert meestal een gebeurtenis uit. Het spel bestaat dus enkel uit geluk tot de spelers hun eigen doel krijgen. Door het thema blijft het wel enorm spannend en leef je mee met de karakters en de gebeurtenissen. Want dat is Betrayal wel, een belevenis. Weinig tactische keuzes maar een uur “hersenloos” plezier.

✰ Onze punten: 7,5/10

ReactiesLet op: HTML wordt niet vertaald!