REVIEW: Alice's Garden

REVIEW: Alice's Garden

REVIEW: Alice's Garden

REVIEW: Alice's Garden

Geplaatst op 1-6-2022 door Everspel
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Aantal Spelers: 1 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 30 min
Uitgever: Happy Meeple Games

In Alice’s Garden help je Alice met het maken van een tuin voor de hartenkoningin. Uiteraard heeft de koningin veel eisen waar rekening mee gehouden moet worden. Zo moeten de bomen bijvoorbeeld zo ver mogelijk uit elkaar staan, het rozenperk zo groot mogelijk zijn en het pad wordt voorbehouden voor de schaakstukken.
Dit doe je allemaal door het leggen van tegeltjes op een bord. Deze tegels komen in verschillende vormen. Elke vorm komt bovendien met een stevig en mooi geprint zakje. Een speler kiest elke ronde een van de zakjes. Hieruit worden tegels genomen gelijk aan het aantal spelers. Iedereen kiest een tegel en legt het op zijn spelersbord. Dit tot er geen tegels meer gelegd kunnen worden.

Alice’s Garden is een eenvoudig spel dat vlot speelt. Hoewel de regels snel duidelijk zijn, is er toch heel wat om op te letten.
Het kiezen van een soort tegel elke beurt is wat het spel uniek maakt. Zo kan je bijvoorbeeld een tegel kiezen die jou goed ligt of juist een die voor jouw tegenspelers moeilijker is te plaatsen. De icoontjes op de tegels waren soms wat minder overzichtelijk. Er zijn meerdere tekeningen per icoon en dat maakte het soms wat druk op het bord. Buiten misschien dit kleine minpuntje is Alice’s Garden toch wel een van onze favoriete spelletjes met tegels!

✰ Onze punten: 7/10

Reacties



Let op: HTML wordt niet vertaald!