Kutna Hora: The City of Silver (ENG)

53,50

Model:
8594156310707
Omschrijving
Leeftijd: Vanaf 13 jaar
Aantal spelers: 2 tot 4 spelers
Speeltijd: ± 90 minuten
Uitgever: Czech Games Edition
Taal: Engels

Sluit je aan bij andere ambitieuze gildeleiders bij het ontginnen en ontwikkelen van de beroemde Zilverstad tijdens de periode van snelle economische groei en uitbreiding in de 14e eeuw - van de eerste vondst van zilver in de buurt van het cisterciënzerklooster tot de bouw van Kutná Hora, dat al snel een van de belangrijkste steden in Midden-Europa werd.

Kutná Hora: De Stad van het Zilver is een historisch stedenbouwkundig Eurogame voor 2-4 spelers met een levensechte vraag- en aanbodervaring waarin elke actie die je onderneemt invloed heeft op de dynamische economische systemen van het spel.
In elke ronde kiezen de spelers om beurten acties uit een hand van dubbelzijdige kaarten om strategische plannen uit te voeren, zoals mijnbouw, het kopen van percelen waarop gebouwd kan worden, het verkrijgen van vergunningen, het oprichten van gebouwen voor hun aangesloten gilden, winst uit hun productie en natuurlijk het toewerken naar de bouw van de Sint-Barbara kathedraal.
De asymmetrische aard van de beschikbare gilden van elke speler zorgt voor zeer interactieve rondes waarin elke beslissing de economie en andere spelers op interessante manieren beïnvloedt terwijl ze hun mijnen uitbreiden en infrastructuur bouwen op een gedeeld bord.
Mijn erts en smelt het om tot een fortuin aan zilver om deze prachtige historische stad uit te breiden, maar zorg ervoor dat je een balans vindt tussen je persoonlijke doel en de noodzaak om de groei van de stad te bevorderen. Alles is met elkaar verbonden en soms is de weg naar persoonlijke overwinning afhankelijk van de welvaart van velen.