Eldritch Horror (ENG)

76,50

Model:
9781616617660
Omschrijving
Leeftijd: Vanaf 14 jaar
Aantal spelers: 1 tot 8 spelers
Speeltijd: ± 150 minuten
Uitgever: Fantasy Flight Games
Taal: Engels

Een eeuwenoude kwade macht verrijst! Een groep onderzoekers reist over de hele wereld om verschrikkelijke monsters te verslaan en obscure mysteries te ontrafelen. Hebben zij de kracht en de moed om de de wereld te redden?

In dit coöperatieve spel kruipen de spelers in de huid van onderzoekers om de wereld te redden van een eeuwenoud wezen of entiteit die de wereld bedreigt. Deze gevaarlijke wezens reageren echter allemaal weer anders en je moet dus elke zaak anders aanpakken.

Je moet bij elk wezen echter taken uitvoeren om de drie mysteries rondom dit wezen op te lossen terwijl je gevaarlijke monsters bevecht en vreemde geruchten najaagt. De acties die een onderzoeker tijdens het spel uitvoert en de gevechten die hij verliest, kunnen echter ook negatieve gevolgen hebben later in het spel en hierop moet je je zeker voorbereiden. Elke onderzoeker krijgt daardoor een eigen verhaal en beleeft zijn eigen avonturen.

De spelers moeten hun acties echter ook goed onderling coördineren, want je kunt niet overal tegelijk zijn. Het eeuwenoude wezen dat je onderzoekt zit namelijk ook niet stil en de klok tikt onherroepelijk af naar het moment dat het wezen daadwerkelijk verschijnt. Als dit gebeurt, dan kunnen de onderzoekers nog het monster proberen te verslaan in een wanhopig gevecht, maar de kans is klein dat de wereld dan nog te redden valt.