Dragon Parks

18,50

Model:
3760008428905
Omschrijving
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 tot 5 spelers
Speeltijd: ± 20 minuten
Uitgever: Ankama
Taal: Nederlands

In het spel Dragon Parks zijn de spelers eigenaar van een drakeneiland. Ze trachten te voldoen aan de verwachtingen van de toeristen, maar moeten ook de eetlust van de draken stillen.

In Dragon Parks kiezen de spelers iedere beurt een kaart om op één van hun drie eilanden te leggen. Ze kunnen draken toevoegen of bedekken. (Sommige draken hebben er echter een hekel aan om bedekt te worden en ze zullen naar jou terugslaan.) Ze kunnen ook een ei bedekken, waardoor het uitgebroed wordt en meer bezoekers trekt.
Na drie beurten eindigt het seizoen. De spelers scoren bezoekers afhankelijk van het aantal verschillende draken dat op elk eiland zichtbaar is. Ze scoren bonuspunten als ze het drakentype hebben dat  in de mode is. Ze verdienen extra bezoekers wanneer ze de legendarische draak naar het park wisten te lokken.
Er moet echter voldoende voedsel voor alle draken zijn. Wanneer een speler minder schapen heeft dan draken, dan verlies je evenveel bezoekers dan je schapen tekort hebt. De speler die na 3 seizoenen de meeste bezoekers heeft, wint het spelletje Dragon Parks.