Cloudy Kingdom

12,50

Model:
8719327616789
Omschrijving
Leeftijd: Vanaf 8 jaar
Aantal spelers: 2 - 4 spelers
Speeltijd: ± 30 minuten
Uitgever: Jolly Dutch
Taal: Nederlands

Hoog in de wolken strijden vier adellijke Families om de macht. Elke Familie heeft vier kastelen die zij proberen met elkaar te verbinden door bonenstaken te laten groeien van het ene kasteel naar het andere. Door de kastelen te verbinden worden de krachten van de kastelen gebundeld en heeft de Familie de macht om de kroon op te eisen. Wie verovert als eerste de kroon van Cloudy Kingdom?

Spelers voeren (met de klok mee) na elkaar hun beurt uit. Dit gaat door tot het einde van het spel wordt bereikt doordat twee tegenover elkaar liggende kastelen van één Familie (noord-zuid of oost-west) met elkaar zijn verbonden. Tijdens je beurt kies je een Routekaart uit je hand om te spelen, daarna pak je een nieuwe en is de volgende speler aan de beurt.

Dat klinkt makkelijk genoeg. Maar. Routekaarten mogen haaks op elkaar worden gespeeld (dus in een hoek van 90 graden op elkaar). Dit betekent dat als je een Routekaart wil spelen, je een lege ruimte kan gebruiken of je kaart (haaks)bovenop een andere kaart kan spelen. Verder zit er nog een vleugje magie in het spel door het gebruik van Magiekaarten, wat je extra mogelijkheden geeft. Al met al dus een strategisch spel in een klein doosje.